Vinya

Les vinyes sense herba són com un desert amb ceps, a Can Suriol ens agrada la biodiversitat i creiem en un cultiu ecològic, biodinàmic i sobretot mediterrani de la nostra finca” Assís Suriol

Només tenim un camí: produir raïm de qualitat. A Cellers de Can Suriol disposem de les nostres pròpies vinyes, 32Ha dividides amb més de 25 micro parcel·les totalment diferenciades que ens permeten elaborar els nostres vins de gran qualitat i amb multitud de matisos provinents del seu conreu. A més a més disposem de més de 3Ha de Olivera arbequina i un ramat de ovelles que pastura per les nostres vinyes comandat pel Quico, un bon amic de la família.

La Finca Castell de Grabuac

Rodeja completament el celler i està situada al municipi de Font-Rubí (al bell mig del Penedès) davallant la vessant sud del turó de Grabuac des del Castell (310m.a.) fins a la riera de Llitrà (240 m.a.), rebent una perfecte insolació i la presència de la brisa marina. El terreny és franco-argilós amb un gran contingut de calç gràcies a la proximitat de Vilobí, la vila blanca anomenada així per la gran quantitat de guix del sub-sòl. Ens trobem dintre l’anomenada sub zona del “Turons de Vilafranca”.

Finca de les Gunyoles

En les darreres estribacions de la serralada litoral del Garraf hi tenim 4Ha de Xarel·lo en la finca “les Parellades”. El terreny és argilós, profund i ric en matèria orgànica, està situat en la vessant sud de la carena a una altitud de 250m. Ens trobem dintre la sub-zona Massís del Garraf.

La Finca de Can Peritxó

Està situada al terme municipal de Pontons a més de 700 metres d’altitud en la sub-zona coneguda com a Alts d’Ancosa. És la zona més septentrional del Penedès i amb un clima Mediterrani de marcat caràcter continental. En aquesta finca només hi tenim una sola parcel·la de Parellada distribuïda en 4 Bancals molt petits i rodejats completament per un Bosc, al bell mig hi trobem la casa de Can Peritxó que irradia pau i harmonia cap a tots els ceps. D’aquesta vinya n’elaborem cada any un sol vi amb el seu nom i apadrinat cada any per una pintura de l’Alejandra Rubies que n’era la propietària l’any 2013 quan vam iniciar aquest projecte. Es tracta d’un sòl poc profund que pot arribar als tan sols 10 centímetres de profunditat sobre una pedra càlcica dura.

La Finca del castellot

S’ha incorporat a can Suriol l’any 2016 per tal d’integrar més Parellada en l’elaboració dels nostres caves més tradicionals i una mica de Macabeu. La finca és preciosa i es troba just a sota del Castellot de Castellví de la Marca, un castell totalment derruït dels temps en els quals aquestes eren terres de combats entre cristians i musulmans, terres de marca. Pertany a la sub-zona Costers del Montmell i es caracteritza per una terra molt fèrtil i amb forces elements superficials grossos que li donen una bona evotranspiració potencial. Al sub-sòl hi trobem força argila acompanyada per llims.