Celler

El vi neix a la vinya i el pagès i l’enòleg són només la llevadora i la mainadera que l’acompanyen en aquest i des d’aquest moment .  (Francesc Suriol).

“El secret de l’elaboració a Can Suriol és entendre que el veritable creador dels nostres vins és la natura.”

Tot i que de ben segur que la viticultura al Penedès ja hi era present, d’acord amb el que diu la primera cita històrica ja el 1174 i durant gairebé mil anys s’han elaborat vins a la masia del Castell de Grabuac. Posteriorment, el 1985 es construeix el nou celler de vinificació que és remodelat el 2009. L’actual celler és construït aprofitant les pendents del turó que ens permeten treballar per gravetat en molts processos i també es troba parcialment soterrat conferint-li una temperatura estable a la vegada que evita les humitats excessives.

L’actual enòleg, Assís Suriol llicenciat en farmàcia i enologia ha heretat els coneixements transmesos per les precedents generacions a les quals ha incorporat l’audàcia que dóna una sòlida formació per radicalitzar l’aposta  per a fer vins cada cop més  naturals a partir d’una elaboració cada cop mes acurada i d’un treball de la vinya cada cop més respectuós amb la terra i la planta.

Tota aquesta tradició ens condueix a la elaboració de productes de màxima qualitat organolèptica i nutricional a través de la utilització només de les varietats de raïm més tradicionals fermentades amb els seus propis llevats naturals. Després del repòs i de la criança adequada obtenim un producte rodó i que un cop a la copa conserva la tipicitat de la nostra zona, el Penedès.