La tradició d’elaborar vins a Grabuac està documentada ja des de l’any 1174 i des de fa molts anys la família Suriol hi elaborem els nostres vins a la mateixa Masia del Castell de Grabuac on encara hi trobem els antics cups i bocois de castanyer.

El celler actual data de l’any 1985, moment en el qual Francesc Suriol decideix construir un nou celler per facilitar la feina i incorporar noves tecnologies mantenint al mateix temps els cups, els bocois i les elaboracions tradicionals. El 2009 es remodela el celler per guanyar capacitat i facilitar encara més la feina d’elaboració.

“Qui té vinya i no te trull, del seu vi no en faci orgull.” – Dita Popular

Així doncs l’actual celler és construït aprofitant les pendents del turó que ens permet treballar per gravetat en molts processos i també es troba parcialment soterrat conferint-li una temperatura estable a la vegada que evita les humitats excessives.

L’actual enòleg, Assís Suriol llicenciat en farmàcia i enologia ha heretat els coneixements transmesos per les generacions precedents a les quals ha incorporat l’audàcia que dóna una sòlida formació per radicalitzar l’aposta per a fer vins naturals a partir d’una elaboració cada cop mes acurada i d’un treball a la vinya respectuós amb la terra i la planta.

Tota aquesta tradició ens condueix a la criança, embotellat i repòs del vi sempre al mateix celler per obtenir productes de màxima qualitat organolèptica i nutricional. Un cop a la taula els nostres vins s’obriran per sentir a flor de pell el Penedès més tradicional.