Per obtenir vins de qualitat la natura només ens deixa una opció: produir raïm de qualitat. A Cellers de Can Suriol elaborem tots els nostres vins al 100% amb raïms de les nostres vinyes certificades ecològiques des de l’any 1997 i amb un rendiment mitjà pròxim als 6.000Kg/Ha. En la actualitat conreem un total de 30Ha de vinya dividides en més de 25 microparcel·les totalment diferenciades que ens donen raïms amb multitud de matisos provinents del seu conreu. A més a més disposem de més de 3Ha d’Olivera arbequina i un ramat d’ovelles que pastura per les nostres vinyes comandat pel Quico, un bon amic de la família.

"Som pagesos, gent del lloc que convivim amb la terra". Francesc Suriol.

La Finca Castell de Grabuac

Finca: Castell de Grabuac

Penedès – Turons de Vilafranca.

Varietats Blanques Macabeu, Xarel·lo, Parellada, Garnatxa blanca, Picapoll i Malvasia de Sitges. Varietats Negres: Ull de Llebre, Monastrell, Garnatxa Negre, Xarel·lo Vermell i Sumoll.

És la finca principal que rodeja completament Can Suriol del Castell i està situada al mateix municipi de Font-Rubí. Part de la finca la trobem directament a la carena mentre que la resta davalla la vessant sud del turó de Grabuac des del Castell a 310metres fins a la riera de Llitrà a tan sols 240 metres d’altitud. Aquesta orientació Sud-Oest contribueix a una perfecte insolació de la finca que al mateix temps beu cada dia de la brisa Marina que entra per la zona del Vendrell. El terreny és franco-argilós, d’una profunditat alta i amb un gran contingut de calç ideal per obtenir raïms d’alta acidesa natural.

Finca de les Gunyoles

Finca de les Gunyoles

Penedès – Massís del Garraf

Varietat Blanca: Xarel·lo.

En les darreres estribacions de la serralada litoral del Garraf hi trobem el poble de les Gunyoles (terme municipal d’Avinyonet del Penedès) al costat del qual hi tenim la finca que n’agafa el seu nom. Aquesta finca l’adquireix la família Suriol vora l’any 2000 juntament amb la finca del Pedregàs (15ha de Bosc) i el celler vell de les Gunyoles situat al bell mig del poble i actualment en desús. La finca actual la formen dues vinyes ben diferenciades, la Fontanella és la part central de la finca amb un Xarel·lo plantat l’any 2011 mentre que els Bancals és el Xarel·lo més vell que actualment tenim, fou plantat l’any 1973 i és l’origen d’un dels nostres vins més icònics que utilitza com a nom el propi de la vinya. El terreny és argilós, profund i ric en matèria orgànica, està situat en la vessant Nord de la carena a una altitud de 250m.

La Finca de Can Peritxó

Penedès – Alts d’Ancosa

Varietat Blanca: Parellada.

Està situada al terme municipal de Pontons a més de 700 metres d’altitud en la part més septentrional del Penedès i amb un clima Mediterrani de marcat caràcter continental. En aquesta finca només hi tenim una sola parcel·la de Parellada distribuïda en 4 bancals molt petits i rodejats completament de bosc, al bell mig hi trobem la casa de Can Peritxó que irradia pau i harmonia cap a tots els ceps. D’aquesta vinya n’elaborem cada any un sol vi amb el seu nom i apadrinat cada any per una pintura de l’artista Alejandra Rubies que n’era la propietària l’any 2013 quan vam iniciar aquest projecte. Es tracta d’un sòl poc profund que pot arribar als tan sols 10 centímetres de profunditat sobre una pedra càlcica dura.

La Finca del castellot

Penedès – Costers del Montmell

Varietats Blanques: Macabeu i Parellada.

Varietat Negre: Ull de Llebre.

La finca del Castellot és propietat de la família Colomé i s’incorpora a Can Suriol tot just l’any 2016 al mateix moment que se certifica com a ecològica. La finca està formada per 4 parcel·les majoritàriament de Parellada plantada l’any 1990 però també hi trobem un Macabeu de l’any 1970 i un Ull de Llebre molt més jove de l’any 2004. La finca està situada just a sota del Castellot de Castellví de la Marca que recentment s’ha restaurat i ens permet veure gairebé tota la gran vall del Penedès. Aquest Castellot tan ben situat ens parla dels temps en els quals aquestes eren terres de combats entre cristians i musulmans, terres de marca o frontera. Es caracteritza per una terra molt fèrtil i amb forces elements superficials grossos que li donen una bona evotranspiració potencial, al sub-sòl hi trobem força argila acompanyada per llims.

Mapa de les vinyes de Can Suriol

- Clica per a veure el mapa interactiu -