La Masia del Castell de Grabuac és la residència actual i desde fa més de 10 generacions de la família Suriol. El castell de Grabuac és la clau de volta de tot el projecte de Can Suriol ja que és la que dóna sentit a la llarga tradició de vida pagesa de la família Suriol. Els Suriol som pagesos, gent del lloc que vertebrem, cuidem i estimem el territori que ens ho dóna tot per viure.

L’home fa la casa, la casa fa l’home” (Francisco Suriol).

El Castell de Grabuac és una Masia del sXV de doble façana situada al barri de Grabuac, prop de Vilobí del Penedès en el terme municipal de Font-rubí. Està situat a la carrerada que uneix la costa de Gavà amb Santa Coloma de Queralt i que durant molts anys va ser un enclavament  estratègic en els itineraris de transhumància del bestiar.

La cara Nord és la que es dedica actualment a l’enoturisme. Podrem visitar l’antic celler convertit un una sala de pedra polivalent mentre que al espai de l’antiga botiga hi trobem actualment l’Allotjament Rural. Al exterior es conserva part de la vella construcció del sXVI, una façana renaixentista amb grans contraforts i aparença de masia fortificada on destaquen les tres finestres amb gravats d’època.

La façana Sud és la residència privada de la família Suriol. Al exterior hi trobem un espai enjardinat conegut com el baluard del castell, l’entrada és la típica de les cases pairals Catalanes amb un cancell i doble porta per a protegir de fred i calor. A l’interior destaquen el menjador d’època, els terres hidràulic, els mobles originals fets “in situ”, la sala dels retrats, els dormitoris d’època o les galeries lluminoses del primer pis.