1. Coneixeu l’història de Can Suriol

  Us expliquem la nostre història de forma cronològica des de lany 1179 fins avui en dia.

   

 2. Any 1179

  El 1179, batlle de Vilafranca va rebre del B. de Gras Buach el pa i el vi que, de la seva batllia, sortissin pel Sr. rei”. La cita la trobem a E.E. (GG.CC.) vol 5 pàg 128.

   

 3. Segle XV

  Es construeix el “Castell de Grabuac”
  Construït damunt de l’antiga Quadra (sX) de Grabuac en el segle XV, passarà a ser la residència dels Senyors de Font Rubí.

   

 4. Any 1624

  Venda de la meitat indivisa de la propietat a l’Ordre de St Joan de Jesusalem.

  Restauració de la Capella de can Suriol dedicada a Sant Pau.

 5. Any 1864

  Amb la desamortització de Madoz, Pau Suriol i Casanoves i Maria Queraltó es fan amb la propietat del Castell de Grabuac.

   

 6. Any 1880

  Construcció de l’espai de safreig conegut com a la Sínia de l’hort de Can Suriol.

   

 7. Any 1936

  Es crema l’altar barroc de la capella de can Suriol de Grabuac. En els fets d’Octubre del 36, un escamot crema l’altar barroc i el Sant Pau de talla, al mig de la plaça de Grabuac. Aquest es l’aspecte que té la capella per dins avui en dia, desprès del desafortunat incident.

   

 8. Any 1940

  En Francisco Suriol Mestre, amb 17 anys, agafa les regnes de la finca. Seguint la tradició de la casa, aprofundeix en el treball curós de la terra, incidint especialment en la cura dels fems i ampliant el celler i la elaboració de vi.

   

 9. Any 1980

  En Francesc Suriol Cantí, llicenciat en química i enòleg format a Barcelona, Vilafranca i Montpeller, i gràcies a l’ajut i col·laboració familiar sobretot del seu pare inicia l’embotellat del vi i producció de caves per la seva comercialització sota la marca Suriol, el cognom de la família.

   

 10. Any 1985

  Primera ampolla de vi DO Penedès al mercat amb la marca Suriol.

   

 11. Any 1987

  Primera ampolla de cava al mercat amb la marca Suriol.

   

 12. Any 1996

  Inscripció del celler al CCPAE.

  Certificació ecològica per a totes les vinyes de la propietat que en aquell moment eren 18Ha.

   

 13. Any 2006

  Assís Suriol agafa les regnes de l’elaboració.

   

 14. 2008

  Ernesto Pereira, que es va enamorar de l’espai, arriba a un acord amb el Celler per tal de fundar el restaurant “La Taba” a la sínia de Can Suriol, amb menjars tradicionals a la brasa, amb el toc del tall argentí.

   

 15. Any 2009

  Rehabilitació de l’antic Celler del Castell de Grabuac com a “sala Castell de Grabuac” apta per la realització de multitud de esdeveniments tals com celebracions, àpats, tastos..

 16. Any 2010

  Refundació de l’associació Terradinàmica per la promoció de la agricultura biodinàmica i realització dels primers tractaments biodinàmics a la finca.

   

 17. Any 2011

  Rehabilitació de l’antic corral, on hi teniem porcs, cabres i bestiar en general, per tal d’obtenir un nou espai polivalent més ampli, que avui en dia acull la botiga del Celler.

   

 18. Any 2013

  Traspàs del restaurant – càtering “La Taba”, a l’Eudald Suriol, fill de la familia, qui dona un gran impuls a l’enoturisme del Celler a través de la gastronomía.

   

 19. Any 2015

  Rehabilitació de part del Castell de Grabuac en Allotjament Rural en la modalitat de casa de poble independent.